Wat is een scoonim

Het woord scoonim is een samentrekking van sculptured goo animation. Een scoonim is een foto waarvan een kort animatiefilmpje (enkele seconden) is gemaakt. De foto wordt hierbij digitaal plastisch vervormd (de afbeelding op de foto wordt plaatselijk uitgerekt). De vervormingen zijn dus 2-dimensionaal. De overgang van de ene vervorming naar de volgende wordt getoond als animatie. Het is de bedoeling om de vervormingen zodanig maken te dat het lijkt alsof er een 3D-beweging is gefilmd zonder dat het direct opvalt dat de plastische vervormingen eigenlijk 2D-animatie zijn. Omdat begin en eind van de vervormingcyclus identiek zijn (de vervorming begint en eindigt met de oorspronkelijke foto) kan een scoonim een geanimeerde beweging naadloos herhalen (loping).


Hoe maak je een scoonim?

Voor het maken van een scoonim heb je fotobewerkingssoftware nodig waarmee je de bewerking kan opslaan als animatie. Uitstekend geschikt voor het maken van scoonims is het pakket SuperGoo.
Op basis van dit pakket heb ik een boekje geschreven (uitgave in Nederlands) vol met eenvoudige technieken om in een foto realistische menselijke bewegingen te kunnen maken.


Waar kan ik het boekje over het maken van scoonims kopen?

Het boekje met CD-rom met (erotisch getinte) voorbeelden en een CD-rom met SuperGoo software (officiële licentie) is bij enkele erotiekwinkels te koop, maar het is ook rechtstreeks bij mij te bestellen.
Meer informatie over scoonims vind je op www.scoonim.com. Let op: deze website toont ook expliciet erotische scoonims en is dus niet geschikt voor kinderen!


TopScoonim info