Ik ben graag bereid om uw vragen te beantwoorden als u mij mailt. Het schrijven van mails kost mij echter veel tijd. Mogelijk herkent u uw vraag in een van de onderstaande vragen. Deze vragen linken door naar het antwoord op die vraag.

- Is een ScoonimDoll een uniek kunstwerkstuk?

- Komen er ook goedkopere ScoonimDolls?

- Zijn de oplages van ScoonimDolls limited?

- komen er ook grotere ScoonimDolls?

- Is ScoonimDoll ook verkrijgbaar als zelfbouwpakket?

- Zijn onderdelen zoals hoofd, torso, armen en benen los verkrijgbaar?

- Heb je ook kleding voor ScoonimDolls?

- Heb je ook displays voor ScoonimDolls?

- Kun je ook een ScoonimDoll naar de beeltenis van iemand bestellen?

- Wanneer gaat de mannelijke ScoonimDoll in produktie?
Is een ScoonimDoll een uniek kunstwerkstuk?

Een ScoonimDoll is wel zeer exclusief, maar niet uniek. Een ScoonimDoll is vooral een technisch hoogstandje. Het is een reproductie in kleine oplage waarbij de klant een aantal opties heeft voor afwerking. Je kunt het vergelijken met bijvoorbeeld een Lamborghini sportwagen. Die zijn ook niet uniek, maar wel exclusief.
Top


Komen er ook goedkopere ScoonimDolls?

Niet waarschijnlijk. ScoonimDolls moeten noodzakelijk per stuk worden gemaakt. Het maken van een ScoonimDoll is buitengewoon lastig en complex. Dit komt onder andere omdat de huid zeer zacht en soepel is. Je kunt er na het gieten niets aan wijzigen zonder lelijke sporen. Dit betekent dat je dus ook niet meer bij het ingegoten skelet kunt. Dit stelt zeer hoge eisen aan het skelet. Het mag niet kapot gaan en niet verslappen.
Het hele proces rond het maken van een enkele scoonim neemt meerdere weken in beslag. Daarin zitten een aantal zeer Kritische momenten die kunnen leiden tot algehele afkeur van de pop. Het is dus niet ondenkbaar dat ik 2 of zelfs meer poppen heb gemaakt voordat een ScoonimDoll mijn accoord krijgt.
Top


Zijn de oplages van ScoonimDolls limited?

Vooralsnog zijn de oplages niet gelimiteerd. Het aantal ScoonimDolls dat ik per jaar kan maken is echter zo beperkt (ik schat max. 20 stuks) dat alleen al om die reden een ScoonimDoll altijd een zeer exclusieve pop zal blijven.
Daarnaast worden ScoonimDolls vrijwel altijd op specificatie van de klant opgewerkt. Dit maakt dat bijna niet één ScoonimDoll hetzelfde is. Ook ben ik continu bezig met innoveren. En omdat ScoonimDolls per stuk worden gemaakt kan een innovatie vaak direkt worden verwerkt. Als het een onderhuidse wijziging is, kunnen poppen qua uiterlijk er nog hetzelfde uitzien, maar feitelijk heb je dan een ander produkt.
Top


Komen er ook grotere ScoonimDolls?

Niet waarschijnlijk. Voor een grotere ScoonimDoll moet ik een geheel nieuw skelet ontwikkelen. Daarin gaan heel veel tijd en kosten zitten. Daarnaast is het maken van een grotere pop technisch een minder grote uitdaging dan een kleine pop. Want hoe kleiner en geavanceerder de pop, hoe lastiger te maken, hoe groter de uitdaging van het maken, maar ook: hoe groter de waarde van een Scoonimdoll.
Top


Is ScoonimDoll ook verkrijgbaar als zelfbouwpakket?

Nee. Een ScoonimDoll is een niet-demontabel geheel. Een ScoonimDoll heeft slechts een paar losse onderdelen (oogbollen, oogleden, gebit, tong).
Top


Zijn onderdelen zoals hoofd, torso, armen en benen los verkrijgbaar?

Nee. Alleen de losse onderdelen zoals oogbollen, oogleden, gebit, tong, schoenen, kleding e.d. zijn los verkrijgbaar. Losse verkoop hiervan is alleen aan mensen die een ScoonimDoll bij mij hebben gekocht.
Top


Heb je ook kleding voor ScoonimDolls?

Ik heb een aantal kledingstukken ontworpen. Enkele daarvan zijn te koop. Omdat een ScoonimDoll geheel beweegbaar maar ook zacht en kwetsbaar is, stelt kleding voor ScoonimDolls heel andere eisen dan kleding voor Barbie of ActionMan. Bij deze poppen is kleding feitelijk niet meer dan een plaatselijke verpakking dat er uit ziet als een kledingstuk. Kleding voor een ScoonimDoll moet echt kleding zijn. Daarnaast moet de kleding vooral van binnen perfect zijn afgewerkt of behandeld om de zachte huid niet te beschadigen.
Kleding verkoop ik uitsluitend aan de mensen die eerder bij mij een ScoonimDoll hebben gekocht.
Top


Heb je ook displays voor ScoonimDolls?

Een ScoonimDoll is een dynamische pop. De posities waarin je een ScoonimDoll kunt neerzetten zijn eindeloos. Een standaard sokkel met beugel heb ik niet want deze doet weinig recht aan een ScoonimDoll. Ik heb wel iemand die voor mij schattige bedjes maakt. Als je daarvan houdt, kun je die kopen. Beter is het om zelf een display te maken dat past bij de pop en de omgeving waar je deze neerzet. Hierin kan ik wel adviseren. Ik speel zelf met de gedachte om op termijn ook ScoonimDolls te gaan maken met uitgebreide unieke displays (enkel stuks). Dit worden een soort kleine foto-locaties.
Top


Kun je ook een ScoonimDoll naar de beeltenis van iemand bestellen?

Zolang de vergelijking zich beperkt tot de afwerking van de pop (kleur haar, ogen, huid, make-up en kapsel) kan dat zonder noemenswaardige meerkosten. Als je het hoofd of lichaam wilt laten aanpassen zal je een dikke beurs moeten hebben. Een wijziging hierin betekent namelijk dat er naast het maken van een aangepaste sculptuur ook (diverse) nieuwe gietmallen moeten worden gemaakt. De kosten voor een custom made ScoonimDoll zijn al snel meer dan € 12.000,- en de levertijd is lang.
Top


Wanneer gaat de mannelijke ScoonimDoll in produktie?

Mogelijk al dit jaar. Het eerste prototype heb ik al, maar deze voldoet nog niet geheel. Maar omdat de aanvragen tot nu toe alleen de vrouwelijke ScoonimDolls betreffen, heeft het momenteel geen prioriteit om het mannelijke model door te ontwikkelen.
Top

Veelgestelde vragen