Over het bedrijf

ScoonimDolls Animated is opgericht in 2004. Het bedrijf wordt gerund door mij (industrieel vormgever/ondernemer) en mijn vrouw. Het bedrijf is een dochterbedrijf van ons. Naast onszelf zijn er verschillende familieleden die meewerken op projectbasis. Het bedrijf is ontstaan uit een dubbel-project. In het ene project werd een pop ontwikkeld die geheel positioneerbaar moest zijn, maar zonder ontsierende losse ledematen en hoofd. In het andere project werd gewerkt aan een innovatieve animatieformule binnen een bestaand softwareprogramma. Toen duidelijk werd dat de nieuwe producten een symbiose konden aangaan, is er een beleidsplan geschreven dat uitmondde in ScoonimDolls Animated.

Wat precies de aanleiding is geweest om ScoonimDolls te gaan maken is zelfs mij niet geheel duidelijk. Ik herinner me dat ik op zoek was naar een nieuwe uitdaging en dat er een project aan zat te komen om een foetuspop voor verloskundigenopleidingen te ontwikkelen. Echter de stap om zelf vervolgens poppen op schaal 1:6 te gaan maken, is hierbij niet evident.
Dat ik heb gekozen om de poppen erotisch maken, heeft verschillende redenen, maar ik vrees dat de belangrijkste reden een beetje banaal is.
Zoals bekend behoren poppen van het formaat van ScoonimDoll (fashiondolls) van oudsher tot het domein van het schone geslacht en zijn daarom(?) ontdaan van alle erotische herkenningspunten. Voor mij als man wekken deze poppen doorgaans pas mijn interesse als ik toevallig een deurstopper nodig heb. Maar een kleine, mooie vrouwelijke pop, zacht en geheel beweegbaar, met alles erop en eraan, en dan bedoel ik ook echt alles…
De andere redenen hebben te maken met mogelijkheden, uitdaging, productie, timing, marketing en toeval. Zo is de symbiose met mijn scoonim animatieproject, puur toeval!

Meer info...

bedrijf